Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Slideshow Screensaver (απλά και γρήγορα)

η αφορμή...

Στα net cafe που συχνάζουμε μου αρέσει πριν ανοίξουμε το PC που έχει ένα slideshow με όλα τα παιχνίδια σαν screensaver, κι έτσι σκέφτηκα να κάνω έναν οδηγό για το πως να κάνουμε το δικό μας screensaver με φωτογραφίες τις επιλογής μας:


η λύση...


Βήμα 1: Κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε την επιλογή Ιδιότητες (Properties).



Βήμα 2: Στη συνέχεια, στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε στην ταμπέλα με την ένδειξη Screensaver. Κατόπιν επιλέγουμε από το menu Screensaver το Μy Ρictures SlideShοw (Α) και πατάμε το κουμπί Settings (Ρυθμίσεις)(Β).



Βήμα 3: Τέλος, στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, όπως τον ρυθμό αλλαγής των εικόνων(1), το μέγεθος των εικόνων(2),  τον φάκελο από τον οποίο θα παίρνει τις εικόνες(3), αν θα τεντώνει τις μικρές εικόνες, αν θα χρησιμοποιεί διάφορα εφέ.



και τι έμαθα...
Άλλες φορές όταν έβλεπα κάτι που μου κινούσε το ενδοιαφέρον όσον αφορά τον υπολογιστή, συνήθως ξεχνούσα να ασχοληθώ ή πίστευα πως θα βρώ τη λύση μετά από πολύ ψάξιμο. Από εδώ και πέρα θα προσπαθώ να ασχολούμαι πιο συχνά με θέματα που συναντώ και μου αρέσουν. Δεν είναι θέμα δυσκολίας τελικά αλλά οπτικής γωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου