Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ρυθμίστε τον υπολογιστή να κλείνει όποτε εσείς θέλετε.

Ρυθμιστε τον υπολογιστή σας να κλείσει μόνος του συγκεκριμένη ώρα και μέρα. 

η αφορμή...

Κάθε βράδυ όταν τελείωνω τις εργασίες μου στο PC θέλω να το αφήνω ανοιχτό ώστε να κάνω seed ή να κατεβάζω τα torrent μου, αλλά δεν θέλω ο υπολογιστής να παραμένει ανοιχτός όλη τη νύχτα παρά μόνο κανα 2-3 ωρίτσες και μετά να τερματίζει τη λειτουργία του.Συνήθως, μέχρι τώρα δηλαδή, το καημένο το PC έμενε ανοιχτό όλη τη νύχτα, πράγμα που επιβαρύνει αρκετά τη διάρκει ζωής του.Σκέφτηκα λοιπόν ότι σίγουρα κάποιος θα έχει μεριμνήσει και για τέτοιες παραξενιές. Γιατί σε εσάς δεν έχει τύχει ποτέ να θέλετε να φύγετε απο τον υπολογιστή και τον αφήσετε ανοιχτό;;;

Πόσες φορές έχει τύχει να έχετε τελειώσει με τις εργασίες στον υπολογιστή σας και πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθούν κάποια προγράμματα (tasks) ή κάποιες ενημερώσεις λογισμικού (updates) προτού τον κλείσετε... και σίγουρα η αναμονή για την εκτέλεση των διεργασιών αυτών είναι αρκετά βαρετή...


η λύση...

Το Shutdown Scheduler σας δίνει την επιλογή να κλείσει ο υπολογιστής  χωρίς να περιμένετε δίπλα του
, απλά πρέπει να προγραμματίσετε το κλείσιμο για όλη την εβδομάδα ή για συγκεκριμένες ημέρες.


 
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Shutdown Scheduler σαν timer και να κλείσει ο υπολογιστής μετά από τον επιθυμητό χρόνο, έτσι μπορείτε να ακούτε μουσική ή να παρακολουθείτε κάποια ταινία πριν πέσετε για ύπνο και να έχετε καθορίσει τον τερματισμό λειτουργίας του υπολογιστή σας.











 Μερικά βασικά χαρακτηριστικά:

· Εβδομαδιαίο πρόγραμμα ή καθημερινό
· Τερματισμός λειτουργίας ή επανεκίνηση
  προγραμματισμένα
· Προσαρμόσιμα και καθορισμένοι τερματισμοί 
  λειτουργίας ή επανεκινήσεις
· Απομακρυσμένος τερματισμός λειτουργίας ή  
  επανεκίνηση (Μέσω δικτύου)
· Αυτόματη καταγραφή των ενεργειών του 
  λογισμικού και των χρηστών
· Εύκολο στη χρήση και στην κατανόηση
· Επιλογή Windowless
· Συμπεριλαμβάνει button βοήθειας (Help)
· Animated εικονίδιο system tray




Σημείωση:

  •  Όταν ενημερώσετε αυτό το λογισμικό (update), μην ξεχάσετε να κλείσετε και να βγείτε από το τρέχον πρόγραμμα. Απεγκαταστήστε στη συνέχεια την προηγούμενη έκδοση χρησιμοποιώντας την επιλογή Πρόσθεση/Αφαίρεση Προγραμμάτων (Add / Remove Programs) στον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel).
  • Οι χρήστες Norton Internet Security: Θα πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα το Internet Security ώστε το πρόγραμμα να λειτουργεί σωστά.


Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε εδώ .


και τι έμαθα...

για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στον υπολογιστή μας υπάρχει μία λύση αρκεί να την ψάξουμε. Η λύση, όπως στην περίπτωσή μου, μπορεί να βρίσκεται ακόμη και σε μία απλή εφαρμογή. Και πιστεύω πως μαθαίνεις να χειρίζεται τέτοιου είδους προγράμματα αρκετά εύκολα ώστε να τα ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου.

2 σχόλια: