Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δε διαγράφεται με τίποτα, κι όμως...

η αφορμή...

Σε αρκετούς έχει τύχει να έχουν εγκαταστήσει μία εφαρμογή ή κάποιο παιχνίδι και όταν θέλουν να το απεγκαταστήσουν να υπάρχει κάποιο αρχείο το οποίο να μην λέει να φύγει από τον υπολογιστή.  Το ίδιο συνέβη και σε μένα, λοιπόν πρόσφατα δοκίμασα ένα antivirus το οποίο μετά το unistall του, είχε αφήσει ένα αρχείο το οποίο δεν διαγραφόταν με τίποτα ( και η αλήθεια είναι πως οι προσπάθεις και οι δοκιμές δεν ήταν λίγες ), τα ακόλουθα βήματα όμως με βοήθησαν και τελικά το διέγραψα.

η λύση...

Βήμα 1:  Πατήστε Ctrl+Alt+Del για να εμφανιστεί το Windows Task Manager, και βρείτε στην ταμπέλα Processes (Διεργασίες) την ένδειξη explorer και κάντε ένα αριστερό κλίκ πάνω της, κατόπιν πατήστε End Process(Τέλος Διεργασίας).
  • Tips
  1. Πατώντας πάνω στην καρτέλα Image Name οι διεργασίες κατατάσσονται αλφαβητικά.
  2. Όταν τερματίσετε την διεργασία explorer η επιφάνεια εργασίας σας θα αδειάσει, μη τρομάξετε επαναφέρεται απλά κάνοντας τα βήματα 4 & 5.


Βήμα 2:  Στη συνέχεια πηγαίνετε στo tab File, και πατήστε στην επιλογή New Task (Run...) . Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πληκτρολογείστε cmd ( <= ή κάντε το Copy & Paste από εδώ) και κλικάρετε ΟΚ.





Βήμα 3:  Στο παράθυρο εντολών που θα εμφανιστεί, πληκτρολογείστε cd <<όνομα φακέλου στον οποίο βρίσκεται το αρχείο>>και στη συνέχεια del <όνομα αρχείου προς διαγραφή>.


Βήμα 4:  Κατόπιν, ανοίξτε το Windows Task Manager και πατήστε την επιλογή New Task.


Βήμα 5:  Τέλος, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογείστε explorer.exe για να επανέλθει η λειτουργία του συστήματος.



και τι έμαθα...

Σίγουρα αν θες  να διαγράψεις κάτι απο τον υπολογιστή σου διαγράφεται, απλά πρέπει να βρείς τον σωστό τρόπο. Προσοχή στα προγράμματα που δοκιμάει κάποιος στο PC και να διαβάζει πάντα προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης για να μην χρειάζεται μετά να ψάχνει τεχνάσματα για να διαγραψει τίποτα εναπομείναντα αρχεία. Γιατί, μπορεί γίνομαι υπερβολικός, αλλά σε παρόμοιες περιπτώσεις έχω σκεφτέι και το format. Μία λυση η οποία δεν είναι και η καλύτερη, μιλώντας αποδοτικά.

1 σχόλιο: